اتحاد ملی و ضرورت عملیاتی شدن آن - انقلاب ما انفجار نور بود
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اساس دانش نرمش و اساس نادانی درشتی است . [امام علی علیه السلام]
انقلاب ما انفجار نور بود
 RSS 
خانه
ایمیل
شناسنامه
مدیریت وبلاگ
کل بازدید : 1800
بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 0
........... درباره خودم ...........
انقلاب ما انفجار نور بود
نسترن
شاید آن روز که سهراب نوشت : تا شقایق هست زندگی باید کرد خبری از دل پر درد گل یاس نداشت باید این طور نوشت : هر گلی هم باشی چه شقایق چه گل پیچک و یاس زندگی اجـبــــــــــــــــــاریســـــــــــت...!

........... لوگوی خودم ...........
انقلاب ما انفجار نور بود
..........حضور و غیاب ..........
یــــاهـو
............. اشتراک.............
 
............آوای آشنا............

........... طراح قالب...........


  • اتحاد ملی و ضرورت عملیاتی شدن آن

  • نویسنده : نسترن:: 86/11/22:: 2:33 عصر


    اتحاد ملی و ضرورت عملیاتی شدن آن

    "محمد حسنین هیکل" نویسنده و سیاستمدار معروف مصر در دوره‌ی جمال عبدالناصر در کتاب "دیدار تازه با تاریخ" در نقل خاطره‌ای می‌نویسد: در سال‌های پراضطراب و پرالتهاب ملی‌شدن صنعت نفت در ایران مقاله‌ای نوشته بودم با عنوان ایران بر دهانه‌ی آتش فشان. سال‌ها بعد و در دهه‌ی 50 دیدار و گفت‌و گویی داشتم با شاه. شاه پس از تحلیل مفصل اوضاع داخل ایران و منطقه به طعنه گفت: می‌بینی که ایران دیگر در دهانه‌ی آتشفشان نیست. هیکل در ادامه می‌نویسد: در آن لحظه به شاه جوابی ندادم، اما وقتی ایران را ترک می‌کردم هنوز سخت بر این باور بودم که ایران همچنان بر دهانه‌ی آتشفشان است.
    نگاهی گذرا به تحولات واقع شده در تاریخ سیاسی کشور طی یک صد سال گذشته نشان می‌دهد که با وقوع تحولات عمیق، ایران نتوانسته است شرایط با ثبات داخلی ـ بین‌المللی را تجربه کند. صرف نظر از ساختار اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه‌ی ایران که در ایجاد چنین تاریخ پر شتاب و پر تحولی نقش بسیار تأثیر گذاری داشته است، قرار گرفتن ایران در منطقه‌ی ویژه‌ای در جغرافیای سیاسی جهان شاید مهم‌ترین عامل در وقوع این شرایط بی‌ثبات و پیچیده بوده است. واقعیت این است که کشور ایران با قرار گرفتن در ناحیه‌ی قلب انرژی جهانی همواره اهمیت بسیار زیادی برای قدرت‌های اول بین‌ا‌لمللی داشته است. نظریه‌پردازان، استراتژیست‌ها و لابی‌ سازان اول جهانی که پشت درهای بسته دکترین‌های عمل گرایانه‌ را تدوین می‌سازند و روی میز سران سیاسی قدرت‌های اول دنیا قرار می‌دهند هیچ‌‌گاه نتوانسته‌اند و نمی‌توانند نام ایران را از مسیر نقشه‌های پیچیده‌ای که به زعم آن‌ها سیاست‌هایشان را به خانه‌ی هدف می‌رساند حذف نمایند و بی‌عبور از فضای سیاسی ایران به خانه‌ی مقصود برسند. با چنین اهمیت ویژه‌ی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای طبیعی است که ایران هیچ گاه از دخالت‌های قدرت‌های بزرگ که ابزارهای بزرگ نیز در دست دارند، آسوده نباشد و عدم ثبات فراگیر سیاسی ـ اجتماعی حاصل منطقی و طبیعی این دخالت‌ها ست.
    2 ـ شرایط فعلی کشور حتی صرف نظر از تمام وقایع و دیدگاه‌های دیگر حداقل از یک زاویه‌ی مهم در حتی یک صد سال گذشته نظیر نداشته است. در تمام سال‌های دهه‌های پیش و پس از انقلاب هیج‌گاه ایران تا این اندازه وارد یک راه بی‌ بازگشت و البته خطر ساز رویارویی با یک قدرت اول جهانی نشده بود. فرایندی که از ماه‌ها قبل بر سر پرونده‌ی هسته‌ای ایران آغاز شده است عملاً کشور را وارد رودررویی همه‌ جانبه و آشکار با آمریکا نموده است. راهی که به نظر می‌رسد برای هر دو کشور راه‌ بی‌بازگشتی است. صرف نظر از صحیح یا غلط بودن سیاست‌های ایران و آمریکا، ماحصل این سیاست‌ها وارد شدن هر دو کشور به راه بی‌ بازگشت مخاصمه است. راهی که انتهای آن برای همه‌ی کشورهای دنیا غیر قابل پیش‌بینی و خارج از حد تصور است.
    3ـ یک چنین شرایط پیچیده و استثنایی، بدون سابقه‌ی تکرار در تاریخ گذشته‌ی کشور باعث شده است که اتحاد ملی برای همه‌ی مقامات و جناح‌های سیاسی واقع‌ بین و غیر وابسته اولویت اول و یک راه اجتناب ناپذیر باشد. امسال می‌تواند برای همه‌ی جریانات و نهادهای سیاسی کشور سال سنجش اتحاد طلبی باشد نه تنها به واسطه‌ی نام گذاری این سال به نام "سال اتحاد ملی" بلکه به واسطه‌ی تلاش و تعهدی که هر جریان، نهاد و مقامی برای همگرایی و ساختن بستر مناسب برای ایجاد این اتحاد ملی از خود بروز می‌دهد.

                                              
    نظرات شما ()


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ